lördag 9 december 2023

På julbord tillsammans med barndomsvännerna

 Jamen, nu har vi barndomsvänner träffats igen! Den här gången var vi ute och åt julbord tillsammans! 

Vi hade bokat bord på restaurang Venn inne i Vasa klockan 1 under gårdagen. Jag åkte in till staden någon timme på förhand för att hinna uträtta några ärenden. Det var fredag och en del folk ute på stan.

Inne i köpcentret Espen var det tack och lov inga köer, men det satt rätt mycket folk inne på restaurangerna märkte jag.....

Ute på troget märkte jag att den finska flaggan vajade överallt, det såg riktigt trevligt ut! Den 8.12. är det den finländska musikens dag som ju också är en flaggdag till Jean Sibelius ära. 


Vi fyra barndomsvänner träffades utanför restaurang Venn inne i köpcentret Rewell och vi var glada för att vi beställt bord, för här var det kö och många som tyvärr måste vända i dörren...

Vid det dignande förrättsbordet var det också kö så vi fick snällt vänta på vår tur innan vi kunde fylla våra tallrikar... och så mycket godsaker! Vad skulle vi välja?


Det blev tre olika tallrikar med goda maträtter (Jo, så här mycket proppade jag i mig! Jag måste tillstå att jag är mätt ännu idag!). Efter tallriken med alla förrätter kom det goda kålrots- och morotslådor med revbensspjäll, skinka och en liten sillbit. Och till sist den goda - men allt lite röriga efterrätten - som bestod av kaffe med pepparkaka, glöggtårta, hallonmousserulle och citrontårta... (to die for!). Vi lät oss väl smaka till tonerna av levande musik inne i restaurangen.

Så där satt vi då igen och åt tillsammans. Som vanligt började vi med att uppdatera oss om formen och sjukdomarna. Konstigt det där när vi är ännu är ungdomar - men med den ena krämpan efter den andra.... trots det var allt bra denna december! Så fortsatte vi uppdatera oss om vad som händer i Stockholm, på Irland och hemmavid. Hur skall ni fira julen, vad har vi återbrukat sedan senast och vad har vi fyllt julklappssäcken med för spännande saker och vilka julpyssel har vi hunnit med... Ja, vi avhandlade stort som smått och vi satt där alla fem (!) barndomsvänner - och det blev väl någon timme... Tomten kom med varsin röd liten klapp och så önskade vi varandra "God jul" innan vi åter gick åt varsitt håll. Såå trevligt att träffas!

Jag vandrade över torget till min bil med ett småleende på läpparna! Lite föör mätt - men ack så belåten! 🎄

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar