torsdag 28 december 2023

Det har snöat lätt och kalasats massor under hela julhelgen....

 Det är torsdag och vi är inne i mellandagarna. Julen susade förbi med fart, precis som vanligt. Det har snöat lite lätt varje dag och julhelgen har bjudit på en del minusgrader detta år. Julaftonen firade vi precis som vanligt och resten av helgen fortsatte också enligt traditionerna.... Massor av julkalas!


Juldagen är dagen när vi tar det lilla lugna. På förmiddagen lyssnar vi till julmusik och mitt på dagen åker vi åter till sambons syster där vi firat julaftonen och nu sätter vi oss åter kring det stora bordet och äter julmat.  Nu skrapar vi alla faten efter gårdagens  matfrossa och svärmor hon har kokat mera julgröt o fruktsoppa, för efterrätten den smakar även denna dag!


 Så där sitter vi länge, länge nästan samma gäng som dagen innan och äter, pratar och värmer tårna framför spisen.... allt medan enstaka snöflingor dalar ner därute.



Till kl 21 på kvällen åker sambon och jag ut till kyrkan för att ta del av Psallite körens fina sakrala julkonsert. Det här är också en fin juldagstradition som vi avnjuter varje år. I år var det mycket publik, en nästan fullsatt kyrka! 

På hemresan kollade vi till alla ljusen på gravgården.... och så var vi hemma och njöt av en stilla afton.

Julannandag var det kaffe- och glöggbjudning hemma hos oss. Jag bjöd på små salta snittar, skinkpaj och olika söta tårtor (hann inte med att fota allt...). Så där satt vi åter samlade kring våra bord och pratade bort några timmar medan småbarnen sprang runt i huset.... När allt lugnat ner sig tittade jag på tv, Sällskapsresan som gick till Alperna (detta för snart hundrade gången, men alltid lika roligt...).


Gårdagen bjöd på uppehållsväder och lite småmulet, men jag hann ut på en kort promenad i det småkyliga vädret.

Svärmor och systern bjöd på lutfisk, vitsås och gröna ärtor till middag och till sen eftermiddag åkte vi vidare för varm glögg ute på verandan och sedan kaffe med bla god pannacotta till en av sambons kusin med familj som var hemma på besök hos sin mor. Mera gott, mera prat och mera glada skratt!



Och så i morse lyste månen stor och rund - precis lika rund som jag kände mig efter alla julkalasen. Ute var det -18 grader så jag gick in i värmen efter en kort stund....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar