söndag 17 december 2023

Tredje advent

 I morse tände jag det tredje ljuset. Nu raskar det på mot julhögtiden med stormsteg...!

Det är hemtrevligt när ljusen lyser och skapar ett milt ljus mitt i årets mörkaste tid! Nu är dagarna som mörkast här på våra breddgrader, om solen skulle visa sig skulle den inte visa sig många timmar. Just såhär i mitten av december brukar jag tänka att det är just för att vi har dessa få timmar med dagsljus som det gör att vi under sommarmånaderna formligen älskar solen och våra dagar med dagsljus dygnet runt! Livet måste bjuda på både ock för att man skall förstå och uppskatta skillnaden!

 
 
Igår kom värmegrader och regnväder och idag har snön delvis rasat ned från taken.... Det var rätt mycket buller och bång under natten när snön åkte kana nerför hustaket! Idag har vi +2 grader, men det blåser kraftiga och kyliga vindar, så snön smälter inte nämnvärt.


Sambon och jag var ut på förmiddagspromenad längs isiga vägar idag.... Det var faktiskt ingen vårvärme där ute på slätten - enbart  halt! Och som ni ser har all snö regnat bort ur träden. Dock ligger massor av snö kvar på marken.

Kommunens 675-års flagga som är hissad här i byn hängde inte slak denna dag, nej den stod nästan rakt ut mot nordost! 

Idag är det tredje advent och i kväll skall vi till kyrkan för att sjunga med i "De vackraste julsångerna", en stämningsfull adventstradition.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar