lördag 23 december 2023

Dan före dan....

 Idag är det lördag och dagen före julaftonen. Redan på torsdagskvällen tog vi in vår julgran, lite tidigt får jag väl medge, för när julgranen är inne då börjar julen. Så hos oss är julen redan här! 


Sambons moster och man kom från Stockholm på torsdagen och de bor granngårds så det blir mycket spring emellan gårdarna. Torsdag blev det välkomstkaffe och mat hos sambons mamma och sedan kom mostern hit till oss och vi klädde julgranen. Igår var det mat hos oss. Vi började med glögg och tilltugg, sedan blev det lite mat med hallonkräm till efterrätt. Jag blev nästan för mätt och höll på att somna när jag kollade in "På spåret" från Svt1. Men helt klart piggnade jag till när jag såg tåget starta från Seinäjoki och resan gick till Vasa! 

Idag åker jag för att tända ljus på mina föräldrars och andra anhöriga gravar. Både sambon och hans mosters man kommer med för att åka ut en stund, de vill väl bort från matlagning och julstök hemmavid.... Hoppas jag hinner åka förbi mitt föräldrahem också, det hör liksom julen till! Sedan blir det väl lite mera matlagning när vi åter är hemma, vi kommer ju att fira julafton med knytkalas hemma hos sambons syster, precis som alla julaftnar de senaste decennierna....

Nu är julen här! Frid över jorden!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar