lördag 2 december 2023

Byns julfönster lyser för stora och små....

Numera har det blivit tradition att beundra byns julfönster vid föreningshuset den här tiden på året.  Detta fönster som börjar lysa inför adventshögtiden och som lockar både gammal som ung - nåja, kanske flest barn - att kika in för att se vad tomtarna sysslar med där inne så här före julen! Varje år lite ny design. Och snart lika känt som varuhuset Stockmans julfönster i Helsingfors - åtminstone här i byn! 


Igår kväll när jag var ute på kvällspromenad kikade jag också in igenom fönstret....  Det händer visst mycket i tomtarnas julvärld... Det finns alltid mycket att upptäcka, så välkommen att kika in du också!

Häromdagen var vi och satte lastpallar på plats, så att alla oberoende av längd kan kika in igenom fönstret. Den dagen var inte tomtevärlden belyst, men julfönstret  lyser fram till nyår!

Och vi såg till att utebelysningen tändes vid ladan. Nu känns det verkligen att vi närmar oss julen här i byn! 

I morgon bjuder byns Mathor på nygräddade jultårtor och pepparkaks-café, och dessutom en liten julmarknad vid lokalen. Det händer alltid mycket här i byn under december månad - och detta är bara början!

Till sist vill jag önska er alla en glad Lilla jul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar