onsdag 10 maj 2023

Så kom äntligen vårvärmen!

 I måndags kom vårvärmen, den vi längtat efter hela våren! Vi har haft mellan 15-20 plussiga grader de senaste dagarna - och förstås ännu varmare i solen! Härligt, härligt!

Värmen smälte den sista snön i mina blomrabatter i norrläget. Och genast slog krokusen ut i blom också där. Tulpan- och påskliljelökarna sträckte på sig.

Nu blommar det lila överallt!

Natten mellan söndag och måndag var sista natten med frost. Nu har jag inte behövt täcka mina förodlingar i växthuset! Där inne grönskar det och nu skall jag också börja förgro fler sorter innan jag planterar ut på friland (väntar ännu till järnnätterna kring 10 juni innan de känsligaste växterna får komma ut...).


Morgon och kväll är det ett fasligt fågelkvitter (mest ljud hörs av alla trastar) och träden börjar grönska (här är det häggen vars knoppar sväller).



Nu blommar blå- och vitsipporna och ute torkar tvätten i ett nafs! Igår var det vårvindar friska och de torra fjolårslöven åkte karusell i vinden när jag försökte göra fint vid mitt barndomshem under gårdagen....

Idag är det kaffepaus ute i solen vid den gamla stallsväggen. Våren är här! Och jag njuter med sol på nästippen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar