lördag 6 maj 2023

Rödhakarna sjöng i solnedgången

 Igår kväll delade vi ut informationslappar i en del postlådor här i byn. Det var rätt lugnt efter vägarna, några var ute på hundpromenad och en del bilar körde förbi oss längs vägarna - men annars så lugnt. Vi vandrade i maklig takt och hade inte speciellt bråttom.


Vi väntar ju ännu på vårvärmen och när solen började sänka sig bakom skogens toppar slog en lätt halo eller regnbåge upp över skogstopparna. Kan ni månne se färgerna?

Så hade vi delat ut den sista lappen i den sista postlådan och var på väg tillbaka hem igen. Vårkvällar kan vara så ljudliga, en och annan fågel kvittrade och en och annan mc eller bil som gasade ute på stora vägen...

När vi närmade oss hemmet hörde jag ett vackert fågelkvitter och när jag zoomade in på den stora granen bredvid vägen såg jag rödhaken som satt där och sjöng. Hen tittade mot solnedgången...

Varje vår kommer en rödhake till en av våra holkar på gården. Men hade den flugit några meter för långt denna vår?


När vi kom tillbaka till vår gårdsplan hörde jag en annan rödhake och slutligen fick jag syn på den i en av björkarna. Visst är "vår" rödhake på plats även detta år!

 Lycka! 🐤

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar