måndag 22 maj 2023

När körsången ljöd över staden

 I slutet av förra veckan ordnades Vasa körfestival - och sången ljöd överallt i staden! På lördagen skulle sambons kör sjunga och jag åkte med in till staden. Först vandrade jag runt i det vackra vårvädret och njöt av sång och vårvärmen...


Jag kunde konstatera att en blomsteraffärer hade flyttat ut sin försäljning på trottoaren och staden hade planterat ut blå penséer nära torget.

Landets Frihetsstaty står på Vasa torg och symboliskt nog hade man dagen till ära hissat den Ukrainska flaggen... Ett väl så symboliskt tema tyckte jag och beundrade samtidigt den blåaste blåa himmeln!

Ett av Vasas vackraste hus är Hartmanska huset invid torget. Här har jag fotat fasaden mot gränden.


Inne i köpcentret Rewell Center ordnades gratis festivalkonsert med körsång hela dagen. Folk kom och gick, stannade för att lyssna en stund och gick sedan vidare för att shoppa. Många satte sig ned på de utplacerade stolarna antingen för en kortare eller längre stund. Körsång hela dagen lång....

Körerna avlöste varandra med 15 minuters mellanrum och de sjöng på många olika språk trots att de flesta körer under festivaldagen var inhemska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar