söndag 31 oktober 2021

Tack och hej till årets oktober!

 Idag skriver vi 31 oktober och det är dags att ta adjö av denna månad. (Oj vad tiden rullar iväg med fart! - inom parentes sagt!) Oktober har bjudit på både färgprakt och gråmulet. De senaste dagarna har dessutom varit riktigt varma, både dag som natt. Så slutsumman blir att jag tycker oktober har varit en härligt skön och lugn månad. Coronan (alltså covid-19) var rätt besvärligt i början av hösten, men nu har det åter lugnat ner sig - peppar, peppar.

I år kommer jag att fira av oktober med stil. Sambon deltar nämligen i två konserter under denna söndag den 31:a, så jag kommer att gå på kvällskonserten och avslutar således oktober med sång och musik! Äntligen live-konserter!

Veckoslutet bjuder på många begivenheter. Under natten gick vi över till vintertid och fick med andra ord sova en timme längre än vanligt (och det utnyttjade jag!) och dessutom firas ju halloween detta veckoslut. Nåja, vi firar aldrig detta med halloween, det får allt bli ett helt vanligt veckoslut (inte ens en halloweenbakelse detta år). Lördagskvällen bjöd istället på många tänd ljus här inne och även ute vid ytterdörren.

Lördagen bjöd annars på en riktig spökinramning med kala trädgrenar och solen som inte ville visa sig (idag är det helt  jämntjockt). Jag jobbade mig svettig i trädgården vid mitt barndomshem i några timmar, sedan tände jag ett ljus på mina föräldrars grav och så inhandlade jag massor av god choklad till en jubilar. Kvällen firade jag i ljusens sken med ett riktigt knepigt korsord.... 

Tack oktober, nu tar vi snart avstamp för nästa månad! Här går livet vidare, tjohoo!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar