tisdag 1 december 2020

December börjar med vitt på marken

 Välkommen årets sista månad! Välkommen december!

Så skriver vi äntligen den första december detta år 2020 och trots att dagsljuset just nu är försvinnande kort här uppe i norr känns det ändå så härligt att stiga in i adventstiden, decembertiden. För det är ju nu adventsljusen lyser. Det är nu de goda dofterna börjar sprids från köket. Och det är nu barnaögonen börjar glittra... December är en månad fylld med traditioner och högtidsdagar, allt det där som är lite mera än bara "den grå vardagen".

I år kommer december att vara lite annorlunda. Vi är trots allt mitt inne i en corona-pandemi. Men många av våra traditioner kan ändå ske, kanske bara lite annorlunda. 

Idag njuter jag av frukt och grönt. Solen har kikat fram några timmar och i natt fick vi lite vit snö som piggar upp. Jag var ute en sväng och njöt av den friska luften och det härliga snöknarret under fotsulorna.

 Igår fick ankorna stanna inne hela dagen när vi skogsjobbade. Så idag var det väldigt viktigt att stanna ute länge, länge tyckte de två fröknarna.... Kvack, kvaaaack, vi vill inte inte in ännu! Bara så att du vet!


 
Okej, jag går väl in och tar en mandarin så länge. Men sedan måste ni gå in. Bara så ni vet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar