tisdag 8 december 2020

Tisdagsblandningen, klagovisa och lovpris

 Dagarna knallar på, den ena dagen gråare än den andra. Dagsljuset är nästan obefintligt. Snön lyser med sin frånvaro. Nåja, nu har jag klagat över vädret - dags att klaga över något annat...

Igår hände det som absolut inte händer! Ännu en sådan där sak som ingen tror skall inträffa. Jojo, det var så att låset i ytterdörren slutade fungera! När vi kom hem och jag skulle låsa upp ytterdörren krånglade låset lite (det har gjort så ibland den senaste tiden). En granne kom förbi så jag slängde några ord medan jag lämnade dörren öppen. Jag gick in och kom på att nu kunde jag sätta lite julbelysning på trappan bredvid ytterdörren. När jag skulle ut igen var dörren låst - fast den var öppen.... (ni  kanske förstår vad jag menar). Dörrens låsmekanism fungerade inte hur jag än försökte. Dörren gick inte att stänga för låskolvarna stack ut... Den händiga sambon kunde efter en stund konstatera att en manick inne i låset hade gått mitt i tu. Så idag är han till en lås-affär för att fixa dilemmat med olåst ytterdörr....

Så här ser dilemmat idag då. Vilken tur att det inte är minus 20 och snöstorm eller att jag kunde vara hemma idag och vakta huset! Lite så idag då. Så det kan bli!

Idag samlar vi upp mat här i byn till behövande i vår omgivning. Redan förra gången jag var och veckohandlade införskaffade jag massor av torrvaror som jag vill ge till någon annan inför julhelgen. I dagens samhälle är det många som har det svårt med ekonomin. Och så finns det ju andra som har det bättre ställt. Då tycker jag att man kan dela med sig. Nu handlade jag sådant som jag själv gärna har i mina köksskåp, kaffe och gott tilltugg bland annat. 

Jag tycker det är roligare att ge än att få. Numera är jag i den åldern att jag har det jag behöver. Jag har förstås inga höga krav, jag behöver inte ha det finaste och pråligaste. Jag behöver bara klara mig (vara frisk och kunna njuta av livet). Jag är bara så tacksam över det jag har. Och att ge, är också ett sätt att glädja sig själv tycker jag. 

En god jul med en laddning mat från mig till Dig!

PS. Låset är på plats igen, ytterdörren fungerar! Så hade du tänkt göra inbrott hos oss är det redan för sent. DS.

1 kommentar:

  1. Tur att låset fungerar , skulle inte kunna sova med ytterdörren öppen.
    God jul på er !!

    SvaraRadera