måndag 21 december 2020

Födelsedagskalas med tårta och kaffe

 Idag den 21 december infaller vintersolståndet - det blir inte mörkare än så här. För redan i morgon går vi mot ljusare tider, tjohoo! Solen har inte visat sig många timmar denna månad, men solen finns där någonstans och den kommer garanterat att lysa vad tiden lider!

Vi som inte ser solen får njuta av julljusen och allt det vackra som hör julhögtiden till. Igår kväll avnjöt vi kaffe och födelsedagstårta hemma hos sonen, han fyllde år för några dagar sedan. I år blev det inget stort födelsedagsparty, allt enligt de restriktioner som råder för närvarande. Men han bjöd in oss föräldrar (och då blev jag så glad att jag bakade en tårta och tog med mig)!


Ungdomarna har så fint i sitt hem. Jag blev helt begapad av den vackra julstjärnan som prydde soffbordet (och den var alldeles äkta!). 

Hunden Nellis ögon lyste som två julstjärnor, hon ville bara leka med bollen (sedan hon hälsat riktigt ordentligt på oss).

Vi avnjöt tårta och småbröd tillsammans med en stor mugg med kaffe vid köksbordet. Där ute ruvade gråvädret, men inne i värmen doftade det hyacinter! När vi bestämde oss för att åka hemåt då ville hunden ut på långpromenad. Och det tyckte ungdomarna var toppen, de ville också sträcka på benen....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar