onsdag 30 december 2020

Året 2020, återblick (del 2, sommaren)

 När sommaren kom då lugnade corona-läget ner sig och här i vårt sjukvårdsdistrikt hade vi endast en handfull bekräftade fall. Men vi var hela tiden på tårna, våren hade lärt oss att denna pandemi var inte att leka med. Sommaren 2020 blev lite annorlunda än tidigare år; vi reste ingenstans (Italien-resan inhiberades), vi besökte varken sommarteatrar, marknader, konserter eller andra roliga jippon som brukar ordnas sommartid. Vi ägnade oss åt uteliv här hemma och vi tillbringade massor av sköna dagar ute vid vårt sommarparadis.
 

 


Juni började torr och redan i början av juni blommade de första liljekonvaljerna. Vi barndomsvänner beslöt att gå ut på vandring längs några fina vandringsleder (Kimo och Andkil). Att upptäcka vandringsleder blev annars sommarens stora begivenhet i våra nejder och i hela Norden.


Midsommaren kunde nästan firas som vanligt. Under midsommaraftonen kunde vi och våra vänner åter träffas, precis som vi gjort de senaste 30 åren. Vi satt ute i den allt kyligare, men soliga, kvällningen och vi drack massor av kaffe för att hålla värmen. Midsommardagen bjöd svärmor på mat och tårta vid sin villa och på söndagen bjöd vi på rökt lax hos oss. Vi var så tacksamma att vi kunde träffas precis som vanligt och att midsommaren bjöd på sol och sommar. Efter midsommarhelgen infann sig sommarens värmebölja med 30 grader i en veckas tid. Vi svettades och målade garaget.

Juli bjöd på de mest fantastiska och spektakulära solnedgångar. Nästan dagligen pryddes himlen med mer eller mindre moln, det regnade en del men absolut inte alla dagar... ibland hördes åskan i fjärran....

    

Det blev helt klart så att jag ofta blickade uppåt denna sommar.... så många vackra moln denna sommar! Under juli månad hann vi besöka några ute-caféer, matrestauranger tillsammans med vänner och så vandrade sambon och jag längs vandringsleden vid Korsnäs gruva. Sommarens mega-nöje blev ändå att åka iväg (inte alltför långt bort) , köpa varsin glass och slicka i oss glassen under hemresan.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiU4qq6WTgBeCjvG8TLBdb0z63h_YMRTB3GW3ypEwU0Y4o6XsAYj2ePvHimMlyVAfZmg-_Vl9Yoyd7G6uyLjlichfdxqYtu13sc4HU4OM-0-E2ML1yFYUOw3UpIwBJ2tZooOK1VDELowJp-/s1600/DSCN9419.JPG

 

Sommaren bjöd på ett fint bär-år och jag försåg mig med skogens och trädgårdens alla bär, svampar och frukter. Frysen fylldes och skafferiet fick sig en välbehövlig påfyllning av sylter och safter.

 

Det första veckoslutet i  augusti hoppade vi i båten och åkte över fjärden för att hälsa på en av mina bloggvänner på andra sidan vattnet. Havet var spegelblankt när vi startade på förmiddagen, under dagen drev åter spännande moln in och när vi åkte hemåt mot kvällen hade vinden tilltagit och till kvällen blev det regn... 

  

 

En av augusti månads trevligaste dagar blev den soliga dagen när vi vänner besteg Grannarsberget och blickade ut över Ehrsparkens alla skulpturer. Efteråt bjöds vi på nybakad blåbärspaj, smarriga smörgåsar och goda biskvier av K&H.  I mitten av augusti hade vi kusiner från min pappas sida en kusinträff, alltid lika skoj det också.

  


Augustimolnen fascinerade fortsättningsvis hela månaden. Mot slutet av augusti började våra sädesfält ändra färg, det blev dags att skörda innan nästa åskskur skulle dra in... Och i mitt lilla växthus frodas gurkor, tomater, örter och blommor som aldrig förr!


 Det sista veckoslutet i augusti tog vi farväl av sommaren med en stilla villa-avslutning med varm bastu, god mat och tända lyktor och marschaller ute vid vårt sommarparadis. Tack sommaren 2020, du bjöd på moln av olika slag och nästan inga virus-basilusker här i vår omgivning!

 Så skulle hösten göra sitt intåg, hur skulle det då bli med pandemin? Fortsättning följer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar