fredag 18 december 2020

Titta det snöar!

 Trots att temperaturen idag visar på plus-grader så dalar blöta snöflingor nedåt. Eftersom det utlovas varmare väder till veckoslutet torde snön smälta, men härligt så länge det vita varar!

Igår kväll gick jag ut med kameran. En och annan snöflinga dalade ned redan då. "Titta det snöar, tittade det snöar, allting är vitt, vitt, vitt..." ekade tyst i mitt huvud....

Lite vitt i trädens grenar.


Ovan några suddiga foton (eftersom jag inte kunde hålla kameran stilla), men det var den röda himlen som jag ville visa. Den här tiden på året lyser himlen röd av all belysning från staden. Vi bor ju på landet men inte alltför långt borta från stadens sus och brus och vintertid med molntäcke på himlen då bildas detta röda ljusfenomen.

Åt andra hållet lyser juldekorationer kring husen här i byn. Jag tror bestämt att många har satsat mera på julbelysning detta pandemi-år, man vill helt klart lysa upp i adventstiden. Annars skulle världen vara rätt dyster. Svart som inne i julklappssäcken....

Precis som hemma hos oss då. Svart där ute och med en lysande adventsljusstake i köksfönstret där inne i stugvärmen. Sprid mera ljus i den mörka decemberkvällen får bli dagens slutknorr!

Sköt om er!

1 kommentar:

  1. Det är så fint med alla adventsljus nu. Det behövs för att lysa upp i mörkret.

    SvaraRadera