fredag 27 september 2013

I mitt kök

Hösten är den tid på året, då det är full sysselsättning
i mitt kök. Det är sommarens överflöd av bär, grönsaker och
andra råvaror som skall tas omhand inför vintern.


När det blev risk för nattfrost plockade jag in tomater och gurkor från växthuset.
På fatet ryms också några torkade gula och röda lökar.


En skål med tranbär ligger framme för rensning.


En ny omgång med frön av krasse ligger på tork.


Jag har torkat trattkantareller och prydnadspumpor.
I bakgrunden syns en squasch som kommer att bli 
en del av dagens middag.


Här har jag tvättat de sista frilandsgurkorna. Dags för den
sista inläggningen av gurkor. Jättegoda till vinterns älgkött.
Dessutom har jag dill och fänkål på tork i vardagsrummet.
Kvar i mitt trädgårdsland finns ännu morötter och 
rödbetor. Snart blir det dags att ta upp dom också, men
inte förrän den riktiga frosten kommer.

1 kommentar:

  1. Oj så mycket du har ditt egna lilla skafferi!! Här blir det på sin höjd lite tomater...och knappt ens det i år!! Första åren vi hade det här som sommarstuga, ja då odlade jag hejvilt, men det ska ju skötas också...och nu när vi är med husbil så fungerar det inte alls. Det räcker med alla blommor. Men när jag ser dina bilder blir jag riktigt avundsjuk.
    Ha en skön helg!!
    Kram kram

    SvaraRadera