lördag 17 september 2022

Ute på vift med f d arbetskollegor

 Det var länge sedan senast.

Men nu har jag varit ut på vift med några av mina f d arbetskollegor från hela Svensk-Finland. Vi Österbottningar strålade samman med kollegor från Åboland och Nyland. Vi sammanstrålade vid Nådendals Spa, detta härliga konferens- och spahotell som ligger i staden Nådendal (endast några kilometer väst på staden Åbo).

Regnet gjorde sig gällande när vi i tidig morgonstund gjorde oss redo för avfärd från stadshuset i Vasa, och regnet följde med oss ned söderöver. Men redan på eftermiddagen började molnen lätta och när vi sedan åkte hemåt mitt på torsdagen hade vi sommarkänning i Nådendal.


Nådendals Spa är ett hotell som erbjuder lyx i vardagen. Hotellet har en stor spa-avdelning med både ute- och innebassänger, hotellet har också en stor konferens-avdelning med stora kongress-utrymmen. Spahotellet ligger väl skyddat i en park ca 1 km från stadens centrum och med utsikt mot skärgården. Här trivs både konferensgäster, badgäster och alla de som vill ha lite lyx i vardagen. 

Vår konferens började med lunch i restaurangen. Och vilka överfyllda bord med allsköns matöverflöd! Det mesta hälsosamt och såå gott. Jag hann aldrig knäppa foton av maten, här endast ett foto av några smakprov från första dagens efterrättsbord och en mugg kaffe. Och så här efteråt känns det som om vi åt eller drack kaffe mest hela dagarna - och kvällen med middagen sedan (jag är ännu lite mätt)...

Första dagens möte/konferens började med varsitt glas lyxig champagne, tänka sig! Sedan var lyxen över för någon timme - men så blev det förstås eftermiddagskaffe med god bärpaj med vispgrädde.... Efter ytterligare någon timme blev det så dags för alla hugade att söka sig till badavdelningen - och alla vi andra som inte klarar av "basilusker" i badvattnet att gå ut på promenad eller bara vila på hotellrummet.

Vårt hotellrum var stort och snyggt. Inredningen var modern och färgerna var vilsamma. Och nej, jag och min rumskompis ville inte vila på rummet (vi ville inte shoppa i någon av butikerna heller), vädret var rätt vackert så vi och några andra gick ut på vandring längs strandpromenaden. Någon kilometer avverkade vi allt....


Här i bakgrunden ses Spa-hotellet. Fler foton från vår vandring i nästa inlägg.



Innan allt var över för denna resa och vi skulle hoppa in i bussen för att åka hemåt igen hann vi också gå en sväng runt själva hotellet. Nu sken solen och termometern visade +18 grader. 

Vilka fina-trevliga-intressanta dagar vi hade i Nådendal, jag är så tacksam att jag fick följa med! Så roligt att träffa alla f d kollegor bara för att prata och umgås. Tack!


Dagen avslutades med en gemensam lunch inne i den stora restaurangen. Massor av mat igen... Och så ett sista foto som jag tog igenom fönstret. På en av uteplatserna var solstolarna ännu utplacerade och utebassängen hade just gästats av några simmare....

Fortsättning följer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar