måndag 18 oktober 2021

Ny vecka och kanske något nytt?

 Så var det måndag igen. Veckoslutet kom och gick. 

Lördagen började regntung men sedan kikade solen fram och vi har haft ett rätt fint veckoslut. Sommarvärmen har definitivt försvunnit, men ännu har det inte dykt upp snö, inte ens nämnvärt med nattfrost. Men kylan knackar ohjälpligt på med kalla nordanvindar och numera har alla mina sommarblommor som stått ute i krukor fått flytta in i mitt lilla växthus eller in i stugvärmen.  Jag förbereder mig för kallare väder. Minusväder. Och fasar som vanligt för den första vinterhalkan. Hoppas den dröjer ännu länge, länge tills den dyker upp!

Veckoslutet bjöd inte på några nämnvärda överraskningar. Det blev två tidigare morgnar med grötkokning och med att göra några goda smörgåsar åt husets älgjägare. När han åkt iväg läste jag dagstidningen i lugn och ro i lampans sken, sedan kröp jag ned i den varma sköna sängen ännu en stund. Jag gjorde inget storslaget under veckoslutet, har mest varit hemmavid och hållit ställningarna tillsammans med våra ankor. 

Men nu är det en ny vecka! Det kanske händer något den här veckan.... Bara inte ishalka!

1 kommentar:

  1. Ser på fullmånen det betyder kallt , och kallt var det ute då jag kom hem.Så nu är det vinter på gång.ishalka får nog vänta ännu,håller med.

    SvaraRadera