lördag 9 oktober 2021

Idag börjar höstens älgjakt

 I morse spelade mitt telefonalarm upp en hurtig melodi redan klockan 6.... Nuförtiden brukar jag sova länge på morgnarna, så det kändes som om "eländet" pep till mitt i natten. Men det gällde att pallra sig upp ur sängen för idag börjar ju älgjakten och jag har ju en älgjägare i huset som behöver stadig gröt i magen innan han ger sig iväg (något borde jag väl också bidraga med för att få frysen fylld med kött...). Det var mörkt ute, omkring + 8 grader.

Jag kokade gröt, bryggde massor av kaffe, bredde ett lass smörgåsar och plockade fram frukt, senap, kaffebröd och en burk yogurt och packade ned allt utom det förstnämnda i sambons ryggsäck. Gröten åt han med god aptit vid köksbordet. Han tog ryggsäcken, klädde på sig reflexvästen och kollade att telefonen, glasögonen och "älgradion" fanns i fickorna innan han stegade ut för att koppla släpkärran till bilen och sedan dra iväg. Klockan var då 7 och det var fortfarande riktigt mörkt ute.

Innan jag smög mig ner i den varma sängen igen kikade jag ut och såg att dimman låg tät över bygden. Efter gårdagens regn såg det ut att bli en drypande våt morgon i skogen... Men jag smög mig till ännu en stunds vila innan jag åter pallrade mig upp vid 9-snåret. Och det var då jag kom på att jag hade glömt att packa ner grillkorven i ryggsäcken....

När jag gick ut för att släppa ut våra ankor tog jag med mig kameran och gick runt en sväng. Dimman låg ännu kvar, men visst kändes det som om solen fanns där bakom. Och visst, nu 2 timmar senare, börjar solen kika in igenom fönstren och det ser ut att bli en fin höstdag. Kanske.

Så se upp i trafiken, om du skall ut på vägarna! Just i dessa dagar kan älgar (och hjortar) komma utrusande ur skogen med en väldans fart! När man minst anar det....

PS. Det plinga till i min telefon för en bra stund sedan att första tjuren var skjuten. (Nu åker jag till slakthuset med korven, det är nämligen sambon som tar hand om de skjutna djuren!)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar