lördag 23 oktober 2021

Vandring i solsken och i hagel/snö

 Idag bestämde jag mig för en långpromenad i det vackra oktobervädret. (Nåja, vackert och vackert förresten.) Solen sken allt emellanåt - men det regnade i alla fall inte så jag snörde på mig vandringskängorna. 

Men. Precis när jag öppnade ytterdörren då hade molnen samlat ihop sig till ett mörkt moln... och det kom hagel!! (eller snö eftersom vi hade endast +3 grader)! Nåja, tänkte jag, vädret kan ju inte hejda en hurtbulle, så jag stegade iväg!


 Och visst, jag hann knata iväg en en bra stund innan solen kikade fram igen! Då såg de mörka molnen ut att skingras något och plötsligt kändes det som om det skulle bli en härlig promenad.


Jag gick ned till Fjärdens vatten och njöt av solen! Här, låg en del små båtar uppdragna på land (och vissa av dom var vattenfyllda efter det ihållande regnet vi haft de senaste dagarna...). Men idag njöt jag som sagt av solen och det fina promenadvädret!

Efter en stund längs asfaltvägar gick jag så ner till Fjärdens vatten igen. Här nedanför det yviga pilträdet har sonen och jag en gång i tiderna släppt ut två små abborrfiskar. De två fiskarna var lilla sonens första fiskar som nappat på hans metspö ute vid vårt sommarhus och dom fiskarna skulle tas hem i en glasburk (hade fyllt burken med havsvatten så att de skulle känna sig som hemma...)! Där i glasburken levde de i någon dag, sedan förstod lilla sonen att fiskarna ville ut i det fria igen, så vi tog oss ut till just den här platsen för att släppa ut dom små liven i ett stort vatten. För alltid är detta ställe förknippat med de två abborrfiskarna....



Där nere vid stranden såg jag hur dagens moln jagade på himlen. Nu drev åter mörka snömoln in, så jag fortsatte min promenad. Jag vände hemåt.


På hemvägen tittade solen fram allt emellanåt och så kom en hagelskur... sol... hagel...

Jag var glad att jag hade valt att promenera längs små grusvägar, trots att det var vått och klottigt. Väl hemma hade jag massor av siffror på min stegräknare. Väl hemma bryggde jag lite kaffe och åt en kakbit, det tyckte jag att jag var värd! Och så satt jag och tänkte på de två små abborrfirrarna....

Ha ett fint veckoslut alla ni som kikar in här hos mig idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar