tisdag 3 augusti 2021

Vi såg på varandra och sa att nu kan det sluta regna!

 Här har jag klagat över torkan. Jag har suckat över att vi fått alltför få regndroppar under juni-juli. Jag har bannat över att alla regnmoln som behagat gå förbi just oss....

Men nu! Nu är jag så nöjd för stunden. Vi har fått regn och det känns som en stor lättnad. Nu kan solen gärna titta fram igen och nu kan gärna sommarhettan återvända.... (Blir hon aldrig nöjd den där bloggerskan? Och börjar hon gnälla nu igen?)

Måndagen den 2 augusti var gråmulen och det kom en hel del regnskurar. Under natten mot tisdagen smattrade fler regnbyar på taket och höll mig vaken. Så nu är alla vattentunnorna fyllda och nu slokar inte potatisblasten längre. Den värsta torkan är för tillfället motad.

På söndagskvällen kunde jag fota regnmolnen....

... och på måndagskvällen när sambon och jag åkte hem efter dagens jobb suckade vi båda där vi satt och försökte titta ut igenom bilrutan. Vi tittade på varandra och vi tyckte båda att nu kan det sluta regna... Det var 12 grader ute. Vi frös och var våta. Vi saknade sommarvärmen och de lätta, torra sommarkläderna. Väl hemma plockade jag fram yllesockorna och suckade...! 

Men idag tackar jag för den väta vi fick, för idag har solen åter lyst och glatt oss med varmare temperaturer. Nu ser jag fram emot några soliga varma augustidagar! Tänk så ombytlig både vädret och jag kan vara!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar