måndag 9 augusti 2021

Vackra sommardagar i augusti

 Tänk vad dagarna flyger iväg! 

Så här i början av augusti har jag njutit av ytterligare en hel drös av vackra sommardagar! Jag har njutit av solen och jag har njutit av att kvällstid kunna söka mig ut för att plocka vildhallon.... Och dagarna har bara rullat på och plötsligt har jag märkt att nätterna börjar bli mörkare...

Men ännu finns det ju så mycket sommar kvar. Augusti töjer på sig och ännu kan vi njuta av den fagra blomningen där ute.

Den här sommaren bjuder på överflöd av olika bär - om de inte torkat bort vill säga. De flesta rönnar dignar av bär som snart börjar bekänna färg. Och hur är det nu med ordspråket om rönnen som dignar av bär? Egentligen finns det två ordspråk angående bären. Mycket rönnbär betyder antingen en kall och sträng vinter eller så bär rönnen bara en börda dvs ingen snö och ingen kyla. Det är alltså helgardering som gäller....



 
 
Den senaste veckan har vi jobbat med en hel del olika projekt. Det har varit husremont, åkerdränering och stensättning (och ingen kamera framme). När vi så kom hem på lördag kväll bestämde vi oss genast för att bara åka ut till vårt sommarparadis för att elda bastun och tvätta av oss svett och damm. På lördagen hade värmen varit påslagen men fram emot eftermiddagen ökade vinden och till kvällen gick det vita toppar på fjärdens vågor. Sambon eldade bastun medan jag sökte mig ut i hallonsnåren, förstås. Men så skönt det var att gå in i den varma bastun när vinden ven där ute! 


Klockan hann bli 23 innan vi styrde bilen hemåt igen. Solen hade tagit adjö av dagen och vinden hade mojnat något. Vi åkte hem för i går morse hade jag åter tidig väckning, jag skulle träffa ungdomens konfirmationskamrater vid kyrkan. Det var spännande att se hur många jag skulle känna igen efter alla dessa år! Efter gudstjänsten bjöds vi på kaffe med smörgås och bananbakelse i församlingshemmet och så äntligen följde en presentationsrunda. Och visst kom jag ihåg de flesta trots att de först sett något obekanta ut! Tack för en trevlig dag får jag allt lov att säga till alla inblandade (och inget regn över oss, trots att väderleksprognosen hade sett dyster ut). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar