måndag 23 augusti 2021

När molnen skingras...

 När molnen skingras och solen tittar fram kan man åter känna sommaren... 

Dessa foton knäppte jag bara för någon dag sedan ute vid vårt sommarparadis:


Det är något alldeles speciellt när molnen (eller varför inte solnedgången) speglar sig i vattnet. När man ser liksom dubbelt... en "kompis" i spegeln...

Och när så solen tittar fram sätter sig en av naturens under, en trollslända, på strandstenarna för att värma sig efter regnet.


Det är något speciellt när solen silar igenom björkens löv - och att det är just så märker man först när solen igen lyser efter en mulen dag...



 Och ser ni vilka gynnare vi såg på hemvägen? Mitt på vägen vimsade fyra fåglar omkring, mamman sprang sedan till vänster sida av vägen medan de tre stora ungfåglar sprang ner i diket till vänster. Det tog en stund innan jag fick fram kameran, men tre fåglar syns tydligt i motljuset. Jag skulle tippa att det är järpar. (Långa halsar när dom sträcker på sig för att se bättre.)

 Sedan tog ungfåglarna fart. En efter en sprang de sedan över vägen till den andra sidan. Så var alla fyra åter samlade på samma plats inne i buskarna till höger. Tänk så mycket man upptäcker bara för att solen skiner och ger ljus och värme till allt som växer och blir större!

Mera sol och sommar åt alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar