tisdag 17 augusti 2021

Fest hela veckan - nästan

 Senaste veckan har svärmor haft sin syster och hennes man på besök. Då blir ju ingenting sig likt. Eftersom svärmor bor nästgårds blir det en del spring mellan gårdarna. Och så blir det ju kalas mest hela tiden! Det känns som om jag inte kokat mat på en hel vecka utom en dag när jag bjöd alla på mat... Men nu har vardagen åter kommit emot, gästerna har åkt och de vanliga dagssysslorna kallar.


 Nu tänker jag inte bjuda på en endaste kalasbild. Inga dignande matbord eller gapflabb från trevliga kaffestunder. Nej... det får bli lite foton av veckans väder tror jag.

Förra veckan började riktigt solig, härlig och varm. Shortsväder. Ett riktigt fint väder när vi bärgade årets havreskörd. Så började molnen visa sig på himlen, men de låg mera inåt landbacken och något regn fick vi inte. Värmen var påslagen även kvällstid.


Jag var ute och fångade vackra solnedgångar i de varma augustikvällarna. Fina härliga kvällar med lite spektakulära moln på himlen - moln som gör solnedgångarna vackrare...


I slutet av veckan blev det något ostadigare även hos oss. Någon regndroppe ibland, men inga nämnvärda regnmängder att tala om. Och värmen fanns kvar. Vi firade svärmors födelsedag hemma hos en av hennes döttrar och det var spring av små fötter i gräsmattan i vackert solsken och förstås bjöds vi på god mat och smarrig tårta.

 


På söndag bjöd jag på älgkött med olika egenodlade grönsaker samt hallonkaka med glass hemma hos oss. Ljusstaken, som juletid är pyntad med värmeljus, fick nu en lite sensommar framtoning. Sonen och hans sambo bjöd sedan gästerna över till sig för att alla skulle få se deras nyrenoverade kök. 

Och så i går började vädret sälla om sig, mera mulet än solsken. Värmen hade inte försvunnit, men det kändes plötsligt lite kyligare. Mera höstlikt. Innan gästerna skulle åka hemåt gick vi damer ut på en promenad ute på slätten.


Mörka moln samlades och svarta fåglar flög ovan grantopparna....



Vi kollade in ett gammalt hus som vilat i sin törnrosasömn i många år. Nu börjar naturen ta över, men det är fortfarande vackert. Och i de små skogsgläntorna betade fåren... 

Här ilar de två systrarna över slätten allt medan de mörka molnen hopar sig. Vi fick inget regn över oss, men det var hotande nära.

Efter en stund hade de mörka molnen dragit förbi och solen visade sig åter. När gästerna stuvade in sig i bilen för att åka hemåt sken solen så vackert igen. Och så - efter några timmar hördes åskknallar och nästa regnväder var på ingång...



De mesta molnen drog ut mot havet, men en och annan regndroppe kom över oss framemot sena kvällen. Idag är det konstant mulet och ibland lite regn. Värmen har försvunnit. Känns lite höstlikt - men bara lite.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar