fredag 26 februari 2021

Värmegrader - men så mycket snö

 Idag har vi haft en dag med 5 plusgrader! En härligt varm vårvinterdag med takdropp och snö som krymper. Vi har ju mycket snö detta år, så det kommer garanterat att dröja länge, länge innan all snö smält bort. Men så otroligt härligt i alla fall att njuta av dom första värmegraderna och lyssna till talgoxarna som kvittrar! 

Dagen har bjudit på både sol och moln. Vi åkte ut till vårt sommarparadis, för att kolla om det var mycket snö på hustaken eller om snön dansat ner på marken med buller och bång. Eftersom vi inte har snöplogat fram till husen beslöt vi ta en genväg genom skogen.

Vi började med att skyffla bort snö för att kunna parkera bilen ute vid stora vägen, sedan plumsade vi längs en av villagrannarnas väg. Sambon gick före och släpade snöskottan efter sig. Jag följde efter med snöspade och ryggsäck med kaffetermos...


Så svängde vi in i skogen och nu gick snön över stövelskaften. Det var tungt och lite blött att plumsa i den djupa snön. 

Vi var svettiga när vi så äntligen kom fram till våra hus. Här ute låg snön djup och vi satte oss ute i solen på verandan för att njuta lite vårsolen en stund. Perfekt med kaffe och smörgås!

Så blev det dags för snöskottning. Sambon tog villataket och jag skottade trappa och verandan. Allt medan solen försvann bakom några moln (men värmen fanns kvar).

Här ute vid vid vår havsvik var det ännu mycket vinter, men om ungefär två månader är det redan maj månad och vi kan äntligen elda bastun... För ett år sedan såg det ut så här:

26 februari 2020 fanns ingen snö bara is ute på fjärden. Idag var det aningen mera vitt på marken. Jag föredrar årets foton... Vinter skall vara vinter med snö!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar