torsdag 25 februari 2021

I ett år har vi följt med regeringens info om pandemiåtgärder

 Covid19-pandemin har redan härskat i ett års tid, och den fortsätter att härska. Olika länder har vidtagit olika åtgärder för att minska smittspridningen. I slutet av förra året sågs vaccinet som räddaren i nöden. Tyvärr går vaccineringen långsamt pga av brist på vaccin. Dessutom har flera mutationer gjort att viruset ändrat karaktär. Snart är kanske vaccinet verkningslöst.... Men idag vet vi så mycket mera om detta virus, vi har lärt oss under årets gång. (Och bl.a. har en av mina klasskamrater funnit en ny världsunik virusvariant...).

Under detta pandemi-år har vi lärt oss att följa med när vårt lands regering håller presskonferens. När pandemin började bestod ministrarna av fem kvinnor, och just detta uppmärksammades stort runt om i världen. Dessutom gjorde dessa kvinnor ett gott jobb och landet fick bukt på virusspridningen, nästan. Delvis pga att vi är ett glest befolkat land, men vi är också ett land som litar på våra myndigheter och gör som man säger. Idag är en av ministrarna mammaledig och vi har fått in en man i regeringen, men den är fortfarande mycket kvinnodominerad. Idag hade regeringen alltså åter en presskonferens i direktsänd tv där det informerades om ytterligare strikta åtgärder för att om möjligt bromsa smittspridningen. Från första mars införs 3 veckors striktare regler. Det här måste vi klara!

Vår statsminister Sanna Marin har uppmärksammats i många sammanhang i världen. Förra veckan noterades hon som en av de 100 ledare som kommer ett påverka världen i framtiden. Det var tidningen Times som gjort en Times 100-next-lista med personer från olika branscher (tex finansbranschen, nöjesvärlden, sport, politik och vetenskap). Sanna fick dessutom äran att pryda en av tidningens omslagssidor. Sanna är född 1985, hör till socialdemokratiska partiet och är Finlands statsminister sedan 2019. En mycket tydlig och rättfram person.

Nu måste vi få slut på smittspridningen! Ett gemensamt krafttag för att vi skall kunna se fram emot en socialare sommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar