torsdag 18 juli 2024

Julidagar med regn och en hel del sol

 Årets juli har hitintills bjudit på rätt regntungt väder. Visst har vi haft halva dagar med både värme och sol, men så framemot eftermiddagarna har vi fått en eller flera regnskurar - som varat kortare eller längre tid.... Trots allt inte alla dagar, men visst känns det så ....


Så här såg det ut för någon kväll sedan (måndag). Det uppstod en liten glipa i molntäcket så att den nedåtgående solen kunde kika fram mellan molnen och skogstopparna innan den tog adjö för dagen. Och den solglimten gjorde den kvällen!


På tisdagskvällen skingrades molnen lagom till natten och min kvällspromenad. Och då passade jag på att ta med mig en knippe vilda blommor till vasen på köksbordet här hemma. Alltid något!

Och när jag kom hem så bakade jag en blåbärs- och jordgubbspaj bara för att jag kunde...

Och igår, onsdag, då var vi ut på en dagsutflykt tillsammans med våra grannar. Molnen samlade sig redan från morgonen och en liten regndroppe föll när vi klev in i deras bil för att åka norröver med destination Jakobstad. Vädret var trots allt på vår sida, vi åkte mot soligare väder - men dom där molnen dom drev norrut efter oss så att fram emot sen eftermiddag hade vi regnvädret över oss. Men då styrde vi hemåt åter och satt i bilen, så ingen panik för oss. 

När vi satt ute i trädgården hemma på morgonen och väntade på grannarna knäppte jag fotot ovan. Nu har de gamla liljorna börjat blomma i min trädgård (med skogen i bakgrunden). Och mera blommor skulle det bli under vår dag i Jakobstad. Läs mera i morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar