lördag 25 november 2023

Julgröten med mina fd arbetskollegor

 Häromkvällen strålade jag samman med mina före detta arbetskollegor. Det var dags för årets traditionella julgröts-firande! Och oj så roligt det var att träffa alla igen! Vårt julgröts-firande är något vi själva ordnar och bekostar, men att ordna med julgröten är en tradition som vi hade redan på den gamla goda tiden när även  jag jobbade tillsammans med detta trevliga gäng. Då kokade vi gröten på arbetstid, numera blir det som sagt på kvällstid.

 I år strålade vi samman vid byns hembygdslokal. Klockan 3 på eftermiddagen kom N och A-L som inhandlat kvällens tillbehör och med sig hade de flera liter äkta komjölk som kom direkt från en ladugård (M hade fixat). Vi satte genast igång med att koka gröten och duka fram tallrikar, bestick, glas och kaffekoppar. Vi tände massor av ljus så att vi kunde släcka takbelysningen - vi ville ju sitta i mysbelysning! (Tyvärr blev det rätt mörkt för fotografering, så gröttallriken fotade jag faktiskt förra året. Fotona av årets julgröts-kollegor behåller jag i det egna fotoalbumet). Allt eftersom droppade resten av gänget in, totalt blev vi 17 personer denna kväll. Sorlet steg och det blev många glada kramar och "vad gör du nu för tiden?"-frågor. T hade med sig fruktsoppa och K hade julservetter...

Vi började med varm glögg och vi fyllde våra blåa glöggkoppar med russin och mandel - och där stod vi sedan och pratade & trivdes. Så var det dags för maten och vi fyllde våra tallrikar med den godaste julgröten, fruktsoppan och så försåg vi oss med gott bröd som vi lastade på med ost och skinka. Allt sköljde vi sedan ner med julmust. Oj, så julstämningen steg i lokalen!


 Som avslutning på allt det goda drack vi kaffe och knaprade i oss pepparkakor. Tack alla för en jättetrevlig kväll! Det är sådant här som förgyller livet! Vi önskade varandra "God jul!" utifall vi inte ses innan julen - fast det kan ju allt hända att just i år sammanstrålar vi alla igen....

Så var det dags att diska bort, sopa golvet och släcka belysningen. Så sökte vi oss hemåt med ett leende på läpparna - många hade ju trots allt en arbetsdag dagen efter!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar