lördag 22 maj 2021

Vart försvann våren?

 Idag är det en lördag i slutet av maj månad. Pingstafton. Det är den här tiden på året när allt spirar, grönskar, blommar och djuren får sina bebisar. Men idag är det mulet, småregnigt och endast + 5 grader.

Men det är aningen bättre än under gårdagen. För under gårdagen spöregnade det hela dagen och på eftermiddagen fylldes luften av vita blöta snöflingor.... (tack och lov smälte snöblasket med en gång)

Här visar vår fläckiga gamla utetermometer på +2.2 grader, men utetemperaturen gick ned till 1.7, och det är ju rätt nära fryspunkten. Kan tillägga att det här var dagstemperatur (natten bjöd på hela +3 grader vid husknuten).

Gårdagen bjöd på en riktigt kraftig nordanvind och vid Replotbron yrde vågorna. Vindmätaren vid brofästet varnade för kraftig sidvind, 20 m/sek. För det var nämligen under gårdagen vi för första gången detta år skulle ut och äta på Restaurang, det hade vi bestämt sedan länge. 

Jag satsade på mat som jag aldrig lagar hemma, det fick bli snitsel med bearnaisesås och pommes frites. Så onyttigt och så himla gott som omväxling. Restaurangen hade mycket gäster, det var till vår förvåning nästan fullsatt vid middagstid (förstås färre platser än vanligt).

Efteråt gick vi på Ad Mare-utställningen och beundrade dessa vackra oljemålningar från skärgården.

Så blev det dags att ta sig hemåt i ovädret. Nu visade vindmätaren på 21 m/sek... Vindbyarna rev och slet i bilen uppe på bron men vi var så mätta att vi endast var glada för att kunna åka hemåt igen. Och regnet det bara fortsatte att ösa ned, timme efter timme....

Vart har våren försvunnit? Hjälp!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar