söndag 9 maj 2021

Spegelblankt, men ännu kyligt

 För några kvällar sedan åkte vi ut till vårt sommarparadis. Den här tiden på året brukar vi ha inlett villasäsongen, men inte detta år. Det har varit riktigt kalla nätter och ständig kylig nordanvind de senaste veckorna, och vi har haft mycket jobb. Men lite nyfiken var vi allt på livet där ute. Klockan var omkring 19:30 när vi styrde bilen ut till vårt sommarställe.
 

Havsfjärden låg spegelblank i vårkvällen. 

Vi hade just skrämt upp en trana som hade sökt sig ett kvällskvarter i viken. I Rinilin och i Påttin såg vi hur fiskarna plaskade och lekte (= ringar på vattenytan). 



Vackra speglingar i vattnet. 

Lite så man undrar vad som är upp och vad som är ner...

Vi hade skrämt upp alla sjöfåglar som höll till nära stranden, men där långt ute där vattnet krusades där fick jag syn på en liten rackare! Det var stilla ute vid havet, endast fåglarna som sjöng.


Det är mycket grått, brunt och stenigt så här på våren (och även lite snö som gömmer sig på norrsidan).

Jag har planterat påskliljelökar lite varstans i gräset, så snart lyser det gult i skogen!

Det mest underbara var att Fru Svan hade byggt ett bo inne i vassen i Påttin. Skall bli så spännande att se när ungarna kläcks och simmar omkring i den grunda insjön! I år gäller det att inte föra alltför mycket oljud när vi är här ute...

Vi stannade endast en timme där ute, sedan styrde vi hemåt. Och vet ni på hemvägen såg vi både älg och vitsvanshjort! Det är i skymningen man borde vara ute!

Nu väntar vi på den riktiga vårvärmen som förhoppningsvis är på kommande!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar