onsdag 26 maj 2021

Trädgårdspyssel vid mitt barndomshem

 Åter är vårvärmen påslagen och äntligen kan jag pyssla i trädgården utan att bli blåfrusen! Idag har jag planterat om mina vitlökar och några övervintrande purjolökar. Dessutom flyttade jag en del jordgubbsplantor eftersom jag stuvat om i trädgården. Slutligen sådde jag zinnior i en stor kruka - och tänkte att bättre sent än aldrig att få ner dom blomfröna!

Under gårdagen blev det en heldag ute vid mitt barndomshem. Hemmet som numera bjuder in mig med öppna armar trots att ingen längre bor där. Jag tänkte rensa i alla blomrabatter och kolla in alla bär- och prydnadsbuskar. Ja, där ute finns mycket att göra - och oj, gräsmattan borde klippas med det snaraste. Får åka ut igen om några dagar med gräsklipparen och meja ner lite....



Inne bland träden mot skogen (där vi inte längre klipper gräsmattan) blommade vitsipporna. De brer ut sig mer och mer för varje år som går. I själva trädgården hade de redan blommat ut, precis som alla mammas vackra narcisser. Och som det hade växt i alla blomrabatter! Det blev ändå några skottkärror med trädgårdsskräp att köra bort och visst såg det mycket bättre ut efter lite fixning runt huset!

Hararna hade mumsat på vår äppelträd under vintern (i år hade vi ju massor av snö som gjorde att hararna hade nått upp till de lägsta grenarna...). Vi sågade ner massor av grenar, men trädet är stort och gammalt och det hade massor av knoppar. Nu hoppas jag på ännu ett gott äppelår!


Det var mycket enkelt att plocka in en bukett med blommor från gräsmattan. Solögonen fick glädja oss när vi drack varsin kopp kaffe. Vi hade inhandlat stora varma kardemummabullar från Bageri Aroma och dom passade perfekt till kaffetåren. 

Lönnen blommade och solen lyste och det blev en härlig dag ute i trädgården. Som ett lyckat guldkorn träffade jag två ungdomsvänner som jag inte sett på år och dagar och dessutom bjöd en av mina kusiner på kex och limonad (plus en rundvandring i sitt nya krypin). En hellyckad tisdag med massor av värme med andra ord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar