lördag 1 maj 2021

Välkommen maj!

 Idag hälsar vi vårmånaden maj välkommen! Här hos oss invigde vi våren med mjöd och munkar inne i växthuset. Ute skiner solen och några moln drar förbi (och så drar nordanvinden kallt kring benen). Nej, ingen vårvärme att tala om - ännu.

När jag var ung skulle vårkläderna tas fram till 1:a maj, i alla fall skulle vinterjackan hängas undan och vårjackan skulle tas på. När jag tänker efter har jag frusit många gånger när vi firat av denna dag. De senaste åren har vi firat både valborg och första maj ute vid vårt sommarparadis, men inte i år. Det kändes alltför kyligt och värmen hemma lockade mera än att tvingas frysa i en ouppvärmd villa... Man blir helt klart visare med åren. Och stannar hemma...


 Fira kan man ju gör även hemma vid köksbordet, här med ett gäng rökta räkor och lite annat smått och gott. Det blir inget firande på torget i år heller, coronaviruset sätter stopp för stora samlingar även detta år. Annars är covid19-läget rätt bra här i vårt land just nu, vi får hoppas att det förblir så även framöver.




 Valborgsmässoaftonen avslutades med en spektakulär solnedgång. Några moln ute på Kvarken (eller var dom så långt borta att dom låg över svenska kusten?) gav ifrån sig lite nederbörd, men vi hade uppehåll. Myggen hade lagt sig till ro , inte ens trastarna tjattrade bland träden. Vårkvällar kan vara alldeles stilla. Tysta och rätt kyliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar