fredag 28 maj 2021

Det bjuds bl a på humle-buffé på Strömsö!

 Här följer fler foton från min rundvandring på Strömsö-området.

Ett av de nya inslagen detta år var en skylt i gräsmattan där det stod "Humle buffet", lite nyfiken blev jag allt.... Här hade man tydligen tänkt på våra insekter och planterat vackra vårblommar!


Några humlor bland de vackra narcisserna fick jag inte syn på, men en vårrusig humla snurrande på inne i en maskros vid lusthusväggen, så den fick komma med på bild!

Bredvid maskrosen blommade också en hel drös med smultron.


Jag vandrade ner till stranden, som denna vår har fått ny finsand. Här vid stranden ordnas simkurser varje sommar (hoppas det kan ordnas denna sommar nu när corona-läget är rätt bra).


 Inne i skogen bakom Strömsö-husen är marken täckt av vitsippor så här års - och de vackraste, vänaste harsyror blommade också!


Så var jag framme vid växthuset och trädgården. Förra säsongen byggdes nytt staket av gamla skidor samt ingångsstolpar av återvunnet tegel. Inne på trädgårdsområdet hade årets växtsäsong ännu inte inletts, skall bli spännande att se vad som dyker upp i planteringarna denna sommar....

Ett av trädgårdsområdets tv-projekt för några säsonger sedan var en varm stenodlingsbänk.  Här har man också jordförbättrat enligt bokashi-metoden och nu låg äggskal och gottade sig i jorden och väntade på frösådder och planteringar...



När jag skulle avlägsna mig från Strömsös trädgårdsavdelning upptäckte jag två gamla gummidäck fyllda med en av mina favorit-vårblommor ,nämligen vårfrylen. Dessa blommor var de första blommorna som jag som barn kunde plocka i skogen bredvid mitt barndomshem. Vårfrylen är för alltid min bästa och första vårblomma och nu hade två knippen fått hedersplats här på Strömsö!

Innan jag åter sökte mig till bilparkeringen kunde jag kolla in fjolårets finurliga cykelställning.



Och så gick ännu runt en liten stund inne på området, bara för att.... Det skall bli se spännande att se vilka nya inspirerande program med nya utomhus-projekt som spelas in här på Strömsö denna säsong! Vi är många som väntar på de nya programmen som sänds till hösten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar