fredag 14 maj 2021

Den soliga och varma Kristi himmelsfärdsdagen

 Vilken torsdag! Redan klockan 9 visade utetermometern på 22 grader och mera skulle det ju bli! Årets Kristi himmelsfärdsdag bjöd på en verklig försmak av sommaren!

Redan på onsdagen fick vi äntligen känna på lite vårvärme och under gårdagen blev vi helt knockade! Med värmen påslagen så exploderade det ute i naturen. Björkarna visade gröna mössöron redan på förmiddagen och lagom till kvällspromenaden kunde jag konstatera att nu hade björkarna mera än bara små "öron", nu hade dom gröna löv! (Fotot ovan från förmiddagen) Våren hade tagit ett jättekliv i värmen!

Rödvinbärsbusken som växer vid uthusväggen bjöd på den första blomningen. Den här bilden knäppte jag på förmiddagen, och till kvällen var alla blomklasar fullt utslagna.


Vårblommorna bjöd på färgprakt. Vilken tur att mina scillor i norrläge gav färg åt både tråkig gräsmatta och bruntråkiga ölandstok (häcken).

 I syrenbuskaget tittade några vitsippor glatt mot solen.  Jag är så lycklig att vitsipporna har hittat ett hemvist i syrenbuskaget, här får de gärna breda ut sig till glädje varje vår.

Vårbruket gick in på slutrakan under gårdagen. Ute i markerna var det så torrt att dammet yrde där traktorn drog fram.


Våren är en förunderlig tid och den varma Kristi himmelsfärdsdagen gjorde sitt bästa för att låta allt växa, frodas, blomma. Vi hade över 25 varma grader i skuggan och nästan så jag tyckte det var för varmt....

Idag, fredag, är vi på normalläge igen. Det är mulet, +8 och kylig vind. Idag längtar jag till gårdagens sol och värme....ja, jag längtar till och med till dom stora myggen som kröp fram till kvällen...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar