söndag 15 november 2020

Nu är kvällarna riktigt nattsvarta

 Är dagarna grå, då är kvällarna och nätterna nattsvarta! Det är riktigt mörkt. Molnen, diset, ligger som ett täcke över oss och innan snön kommer är det riktigt mörkt. Svart, novembersvart!. 

Men otroligt varma nätter, måste medges....

Den här tiden på året får en lykta lysa på trappan vid ytterdörren hemma hos oss.

Igår kväll, runt klockan 20:30, drog sambon och jag på oss gummistövlar, ytterkläder och reflexvästar och stegade ut i mörkret. Vilken tur vi har vägbelysning, men tyvärr är vägen en enda sandvälling.... tills vi kommer till de asfalterade vägarna.... Men kvällen var varm, så varför klaga!

Vi hämtade en hög med bya-infolappar som skulle delas ut till alla postlådor här i byn. På lapparna informerades det om att det snart är dags för att skänka mat och torrvaror till behövande här i vår egen omgivning i Österbotten. Speciellt i dessa tider är det viktigt att stöda behövande i juletid, att tänka på varandra, på alla dom som nu inte har det lika gott som vi har det... Och eftersom det inte blir något luciatåg här i byn detta år så har hf-föreningen konstruerat ett julföredelsebingo. Med rätta kryss på bingobrickan (som finns på info-lappen) kan man sedan lämna in bingobrickan antingen via e-post eller via byns motionslåda...och eventuellt vinna presentkort. Viken rolig idé!

Nåväl, igår kväll delade vi ut en del av lapparna, resten lägger vi i postlådorna i dag/i morgon. (Vi är ju flera som delar lappar här i byn.)

När vi vandrade längs vägar utan vägbelysning var det riktigt svart, som sagt. I väster såg vi ett svagt sken ovanför skogstopparna. Det är ljusen från staden. Inte någon solnedgång, nä...

Ja, så ser våra lördagsnöjen ut. Vandring ute i nattsvarta säcken. Men igår hade jag i alla fall över 11.000 steg på min stegräknare. Trots grå dag och svart kväll!

Denna söndag är fortsatt grådisig. Nej, nu skall här bakas en smarrig och somrig jordgubbspaj med gubbar från frysen! Man gör det lilla man kan för att njuta av grådagen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar