lördag 14 november 2020

Novembergrå dagar

 Det novembergrå diset ligger över landskapet. Varje dag. Temperaturen är den samma dag som natt. Ibland kommer lite vått ur diset, men för det mesta är det bara  -  grått. Här inne är lamporna tända hela dagen....

I går kände jag för att röra på mig lite och åkte ur till Replot-bron för att fotografera. Någon anledning vill man ju ändå ha för att bege sig ut på vift... Sagt och gjort, jag hoppade i bilen och gasade iväg. Där ute vid brofästet har jag fotat många gånger. Igår var det inga andra människor som vandrade längs stranden. Luften var härlig att andas, havet var inte en spegel men några stora vågor var det inte heller. Det fanns ett dis av vått i luften och ibland försökte jag torka bort de våta dropparna på kameran, men nämnvärt våt blev jag inte själv.

 Och det var grått. Bara grått. Men vackert!





Nyanser av grått. En vanlig vardag i Norden.



Några färgklickar fanns, men många var dom inte.


Jag vandrade runt en god stund (och som ni ser hade jag ändå regndroppar på kameralinsen...). Sedan gick jag tillbaka till bilen, stannade vid fiskaffären och inhandlade lite rökt lax med vitmögelost. Bagaren inne i sin husvagn fick också ett besök och hem kom jag med två varma syltgrisar till kaffet.

Grått kan också vara vackert!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar