onsdag 16 oktober 2024

Strömsö - kort och gott

 Några gånger per år brukar jag göra ett besök ut till Strömsö. Ut till den gamla sommarvillan som numera utgör hemvistet för Yles inspelningar av tv-programmet "Strömsö". Igår sen eftermiddag var det dags igen och frågan är om jag besökt stället en sen höstdag tidigare...


Från gästparkeringen ser man rakt på husets tjusiga och kännspaka veranda. 

Här ser man också att huset ligger alldeles nära vattnet.

Vi började med att vandra ner till sandstranden. Där borta till höger låg tidigare den fina gamla bastun som tyvärr brann ner under sommaren (och varför den började brinna är ännu oklart).

Igår, när stadens skolor har höstlov, hade två unga pojkar cyklat ut till den stora båtbryggan och stod nu och fiskade. Solen sken och lövträdens gula löv lyste. Det var också en och annan hundägare som gick förbi denna vackra hösteftermiddag.

När vi åter kom upp till huset såg jag att man i det s.k. pysselrummet hade juldekorerat, de spelar tydligen in program med julförberedelser redan nu....

Och mera jul på Strömsö. I det stora fönstret till uthuset med förvaring stod två trätomtar på parad. Den ena med en större näsa än den andra!

Vid trädgården och det stora växthuset hade man gjort ett nytt staket i rött och vitt. Mycket snyggt!

Här på baksidan av Strömsö-gården finns personalingången, denna eftermiddag översållad med gula löv.

Slutligen gick vi förbi den nya nedsänkta utegrillplatsen. I bakgrunden det söta lilla lusthuset, som byggdes för många år sedan. Varje år tillkommer nya detaljer i trädgården. Alltid lika roligt att åka ut på en tur till Strömsö!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar