måndag 14 oktober 2024

Denna måndag började med höstdimma

I morse låg dimman tjock över nejden. Vid 11-snåret bestämde vi oss för att först åka ut för att inhandla lite mjölk och sedan vidare till vårt sommarparadis för att dra upp båten inför vintern. Båten har inte använts mycket denna sommar, men vädret blir ohjälpligt kyligare och det regnar ofta -  och sedan kommer ju vintern. Så nu var det dags, tyckte vi!

Före middagstid låg dimman ännu tjock över nejden, men man märkte att den var i avtagande...

När vi körde över Replotbron låg dimman tjock upp mot himlen, men nere på vägbanken började den lätta, helt klart.

Inne i skogen ut till vår havsfjärd var det ingen dimma att tala om. Men höstfärgerna var så vackra (jo jag satt och suckade flera gånger; Hösten ändå!).

När vi väl kom ut till vår strand såg vi att dimman ännu delvis låg kvar över fjärdens vatten. Det kändes som lätt skymning, trots att det var mitt på dagen....

Sambon klädde på sig en varm vinterhalare, det kändes faktiskt rått och kyligt där ute. Så rodde han ut på lite djupare vatten och försökte starta motorn. Den var trögstartad, men till slut lyckades det!

Så styrde han in i dimman och ut till vår vinterförvaring. Nu hade visst dimman lättat något även ute över fjärden, tack och lov!

Jag gick runt en liten stund och sedan hoppade jag in i bilen för att möta upp när båten anlände till båthuset/vinterförvaringen.

Vi hjälptes åt att vinscha upp båten och så sa vi "Sådär! Hej då båten!" och så stängde vi dörrarna och åkte hemåt. Nu hade dimman nästan helt försvunnit, men det var skönt att åter komma hem och in i värmen! Det fick bli varm soppa idag! 

Denna sportlovsvecka börjar lite småkylig och dimmig - men det ser ut att bli bättre!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar