torsdag 10 oktober 2024

Brunch tillsammans med barndomsvännerna

 Efter att ha ätit massor av godsaker på fredagskvällens bröllopsfest blev det mera mat på lördag! Nu skulle vi barndomsvänner träffas för brunch prick kl 12 på hotell Astor! Så trots att jag ännu var mätt på lördagsförmiddagen rattade jag åter in till staden för lite mera "mat-och-prat" (eller lite förresten, det blev rätt mycket av båda sorterna!).

Solen sken och det var en fin höstdag. Vi träffades vid det anrika hotellet Astor som ligger mittemot järnvägsstationen i Vasa. I början av 1900-talet var huset smörhandlare Laurells bostad, men numera är det ett privatägt hotell med unika rum. I hotellets frukostrum serveras brunch varje lördag och söndag mellan kl 11:30-13:30 och brunchserveringen har blivit mycket populär. Nu skulle vi barndomsvänner äta brunch tillsammans och uppdatera oss sedan senast!

Hotellets frukostrum är egentligen flera små rum och brunchen behöver man beställa i förväg för stället är välbesökt. Vi fick ett bord för fyra i lilla rummet bredvid bardisken, men såhär mitt på lördagen var det ingen rusning till just den disken....

Brunchen var framdukad i ett litet rum mot gatan, med bord längs alla fyra väggarna och ett stort bord i mitten, allt fyllt med allsköns goda läckerheter. Både frukosten och brunchen tillreds på hotellet av närproducerade produkter och det fanns massor av små goda rätter att välja bland. Vi försåg oss med en del godsaker och maten den slank ner medan vi satt och pratade, pratade...

Och så blev det dags att förse oss med efterrätten. Och har ni sett, här fanns en chokladfontän! Och trots att vi var mer än mätta slank också en del söta saker ner - tillsammans med kaffet!

Där satt vi i nästan två timmar och hade trevligt. När vi var alldeles proppmätta och uppdaterade om senaste nytt skildes vi för denna gång och förstås hoppas vi att vi ses snart igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar