måndag 21 november 2022

Idag hann jag njuta lite solsken!

 Denna måndag i november var det solsken hela förmiddagen. Och jag hann gå ut för att njuta av det vackra och kalla vädret: Jippiiii, utropade jag tyst för mig själv! Temperaturen gick ner mot -10 , men ingen nordanvind, så det var rätt skönt att vandra där ute på slätten.


 Snökristallerna gnistrade i solens sken....

Även mitt på dagen stod solen så lågt på himlen att jag fick jättelånga ben idag. Att jag blir så här lång är ett typiskt vinterfenomen.


 

Hastigt hade en molnbank drivit in från söder. Det var en släng av de moln som gett massor av snö i södra delarna av landet. Dessutom drog molnbanken med sig lite varmare väder -  det blev lite dimma ute på slätten för en stund...

Tänk, jag hann se solen idag! Jag hann! För när jag sedan kom hem igen var solstrålarna borta, molnen drev in och det har inte blivit fler strålar denna dag. Dags för mig att åka iväg till affären för att veckohandla istället.

Det plingade till i min telefon när jag stod framför bröddisken i mataffären. Det var en av grannfruarna som hade läst ut en bok hon lånat av mig. Jamen, då kom jag på att nu skulle  jag köpa varsin sockermunk åt oss alla fyra  och så kunde de komma över på en kopp eftermiddagskaffe! Så idag blev det kaffe med sockermunk och julpepparkakor och massar av bokprat (och en del annat).

Inte helt fel för att vara en novembermåndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar