torsdag 4 juni 2020

Årets första rabarberpaj

Vi har haft en så fin början på sommaren och vackrare kan det
ju inte bli! Efter en lång höst och vinter älskar vi nordbor vårens och
sommarens första grönska. Och i dessa tider - mellan hägg och syren - 
är det som vackrast. Nu fylls våra dagar med växthuspyssel men också av
målarjobb, fönstertvätt och kaffe ute i solen....


Under veckoslutet bodde vi ute vid vårt sommarparadis. 




Där ute blommade blåbären, liljekonvaljerna och stjärnblommorna.
Så här efter bara några dagar ser jag att naturen har förändrats från vår till sommar.
Det säger ju bara "Poff" och så har allt växt till sig. Så är det när
naturen blir sommar här uppe i norr. Allt går med rekordfart när värmen slår till.


 
Jag fick mitt morgonkaffe ute på bastutrappan ner mot stranden.
Där brukar jag sitta varje sommarmorgon och njuta in villalivet.
Jag kollar in solen, havet, fåglarna och verkligen njuter av lugnet.




Jag passade också på att baka årets första rabarberpaj och bjöd på varm paj med
vaniljsås och en kopp te ute i solen på villaverandan. Pajen blev lite bränd 
i kanten (jag satt försjunken i en solstol och höll på att glömma...). 
Men sambon tyckte ändå pajen var utsökt god och det tyckte jag också!
Att baka rabarberpaj är höjden av lycka på försommaren!

Pajrecept:
150 gr smör, 2,5 dl mjöl, 1 dl socker, 1 ägg och 1 tsk bakpulver
1 gräddfil, 1/2 dl socker, 2 tsk vaniljsocker och 1 ägg + rabarber eller bär 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar