fredag 13 februari 2015

Vardagsmat: Rökt fårkött och kladdkaka

Den här veckan bjuder jag på god mat som kanske
inte är så hälsosam. För inte är vi hälsosamma varje dag....

I går blev det rökt fårkött. I höstas inhandlade vi rökt fårkött av 
byns fårfarmare och nu serverade jag de sista bitarna.
Till köttet blev det potatis i långpanna.
På den tärnade potatisen strödde jag "Vitlökspanering 
för potatis", en färdigblandad krydda från affären. På med rypsolja
och in i ugnen!
. Hela huset doftade ljuvligt vitlök medans 
potatisen gräddades!
Gräddade ca 30 min i 180-200 grader varm ugn.



Som tillbehör serverades saltgurka och gräddfilssås. 
Smaskens!



Till efterrätt blev det kladdkaka med jordgubbar och glass.
Och så en skvätt kaffe förstås. 
Mera smaskens!

Som ni vet tycker jag om enkla recept, och att göra
kladdkaka är ju det enklaste som finns.

100 gr smält smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Blanda ihop ingredienserna till en smet.
Gräddas i 20 min 175 grader.

2 kommentarer:

  1. ja oj va kladdkaka är gott...Och fårkött gillar jag ju å. Nä man kan nog inte va "hälsosam" varje dag. det tror jag nog ingen är.. eller?? Jag har hållit mej från godis nu i 1½ månad o det går riktigt bra.Jag är ju annars en liten chokladråtta.. hihi

    SvaraRadera