lördag 17 januari 2015

Tre rätters på Teatteri

För precis en vecka sedan smorde vi kråset i Helsingfors.
Vi hade bokat bord på restaurang Teatteri/Teater terassen.
Där ute rev kalla vintervindar men inne i restaurangen
var det värme och stämning.


Med rött eller vitt vin i glasen blev inramningen den bästa.
Det var förstås roligt att gå ut och äta tillsammans med ett stort gäng.
Det blev mycket skratt, mycket pladder.
Och mycket god mat.


Vad sägs om fisk till förrätt? Jag började med limemarinerad sik
tillsammans med avokado och grillad sallad. Så underbart uppfriskande!


Andra valde soppa på jordärtskockor med skogssvamp.
Hade aldrig ätit så gott, var deras omdömen....


Till varmrätt valde sambon och jag en underbart god bit av det
möraste lammet med rosmarinpotatis och bönor.
Den här maträtten "lever jag länge på".... nästan så
jag ännu svävar över matbordet.....


Och ni förstår, till efterrätt satte jag i mig en varm chokladfondant med
något som hette dulce de leche. Guuud så gott!


Andra hade satsat på en uppfriskande variant av pavlova (tror
jag att det var). Vi satt länge och beundrade de stora vackra
tallrikarna som våra efterrätter serverades på. Men så
högg vi in på pricken över i:et, efterrätten....


Underbart att sitta flera timmar och äta gott, diskutera och
lösa världsproblem medan man tittade upp mot taket på de speciella 
taklamporna. En trevlig middag i den trevliga huvudstaden
Helsingfors blev ett mycket fint minne.


2 kommentarer:

  1. Det blev plötsligt blött på mitt tangentbord.......
    vänta måste torka lite...återkommer !!!

    Tjingelingen från Rantamor.

    SvaraRadera
  2. Åh vilka rätter ,och fint ställe ,kram Nette

    SvaraRadera