Nu är det jordgubbstider här hos oss. Jag plockar någon liter varje dag ur
mitt lilla jordgubbsland. Till kvällen blir det dags för goda bakverk med dessa fantastiska bär.
(Fortfarande står jag i landet och mumsar i mig de stora söta jordgubbarna,
så där så ingen ser mig....)
I går kväll blev det en krämig jordgubbspaj av lite ingredienser som
jag hade hemma:
100 gr rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
Fyllning:
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 dl philadelhpiaost
2 dl turkisk yoghurt
färska jordgubbar
Sätt ugnen på 225 grader.
Rör samman smör och socker till en smet. Tillsätt ägget och mjölet.
Platta ut degen och tryck ut den i en pajform. Nagga degen med en
gaffel och grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.
Blanda under tiden samman socker, vaniljsocker och äggula. Jag tog ett
ankägg, därför blev smeten extra gul. Rör ner osten och yoghurten. Det går
också bra att använda enbart 3 dl creme fraiche. Häll fyllningen i pajskalet.
Dela jordgubbar och tryck ner dem i pajen. Grädda i ca 20 min.
Vi kunde ju inte hålla oss utan mumsade på pajen ungsvarm. Hällde
kall vaniljsås över. Mmmmm....
Jordgubbspaj, så gott! Här blir det nog bara jordgubbar och glass i eftermiddag.
SvaraRaderaHa det fint
Anette
Det vattnas i munnen bara av att läsa receptet.
SvaraRaderaDet där lät verkligen gott!! Nu har jag ju nyss skördat (eller lillprinsen var det ju...) mina tio plantor, så jag får nog nöja mej med att göra som du, mumsa direkt från plantorna!! Men alla revor som bildas ska planteras, så till nästa år kanske...
SvaraRaderakram kram
Mums ,mums kanske får vi tid att prova den ,kram Nette
SvaraRaderaMmm, så gott! Jordgubbar kan jag inte få för mycket av. Det är så gott! :)
SvaraRaderaNjut och ha det fint!
Kram Charlie