söndag 8 juni 2014

I syréntider

Lördagen bjöd på njutning av bästa sorten.
Försommarvädret var ljuvligt varmt och skönt, träd och blommor
lyste i starka färger och det kändes bara så bra att skura upp hela huset.
Efter städningen satte jag mig ute i trädgården och skivade ner rabarber i en
kastrull för att koka ännu en rabarberkräm. Att sitta i solen är som balsam för 
kropp och själ i dessa härliga syréntider. Doften från syrenbuskaget
spred sig i sommarvinden. Och där satt jag med mina rabarber....


Jag kokar rabarberkräm enligt min mammas recept. 
Jag skivar ner en lämplig mängd rabarberstjälkar direkt i kastrullen. Fyller på med 
vatten, några korn av grötris, socker och lite kanel. Låter allt koka tills riskornen
är mjuka, då reder jag av krämen med potatismjöl. Rabarberkräm skall avnjutas
med glass eller kall vaniljsås. Det är den bästa sommarefterrätten!


Hela huset doftade syrén och liljekonvalj.
På kvällen åkte vi ut till vår sommarvilla för att ta en härlig kvällsbastu.
Frågar du mig är detta en av de bästa sommarlördagarna
i mitt liv.

2 kommentarer:

  1. Finns väl inget som doftar ljuvligare än syrén...ja möjligtvis liljekonvalj.

    SvaraRadera
  2. Förstår känslan...kan nästan känna den, just en sån där dag som man inte glömmer i första taget. Här har syrénen blommat över för länge sen, nu är det istället schersminen som doftar ljuvligt, särskilt om kvällen. Tyvärr står den ju sig dåligt om man tar in, så man får vackert vara ute och njuta av doften.
    Ha det gott!!
    kram kram

    SvaraRadera