torsdag 9 december 2021

Vinter med röda kinder

 I lucka 9 finns foton från dagens långpromenad. Nu när det har blivit varmare, trots att det fortfarande är kallt, kan jag äntligen söka mig ut längs mina vandringsrutter.  Idag hade vi -12 grader, solsken med moln som började hopa sig...



Idag var det soligt när jag begav mig ut på promenad. Rimfrosten glittrade i träden och till min förvåning hade den kalla vinden vänt och blåste nu från söder. Kanske det blir ännu varmare väder om någon dag!



Jag vandrade stigen upp mot skogen, där den kyliga vinden inte kändes.



Här uppe längs skogsvägarna vandrade jag utan att se något som rörde sig, numera står de flesta husen öde vintertid. Jag gick och tänkte på vargen som för någon natt sedan hade sprungit längs Vasas centrum-gator ... och nu tänkte jag att klockan 3 nattetid var det säkert lika öde där inne i staden som det dagtid klockan 13 är  här ute längs dessa skogsvägar...  Fast idag såg jag ingen varg  här - tack och lov för det!




Solen var i nedåtgående. Rimfrosten klängde sig fast i träden och mina kinder kändes röda.



Jag älskar att vandra längs dessa skogsvägar. Oberoende av årstid. Med årstidernas växlingar för ögonen...



Så var jag åter ut på stora vägen som går igenom byn och plötsligt var det inte lika roligt att fota längre. Här körde bilar förbi och barnen kom cyklande från skolan. Liv och rörelse. Jag träffade andra som var ute på promenad och det blev att prata bort en stund innan jag så gick den sista biten hem. Så glad att det äntligen har blivit lämpliga vandringstemperaturer igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar