onsdag 22 december 2021

Vi närmar oss julen

 Idag är det den 22 december och det har faktiskt blivit kväll innan jag har hunnit sätta mig ned vid datorn. Nej, här stressas inte! Men idag har jag faktiskt handlat lite julklappar och lite julmat (nej, rätt mycket mat förresten, vi firar med gemensamt julbord på julafton & juldagen och sedan tänkte jag bjuda på mat annandagen också, om inte omikronen ställer till det). 

Ute lyser juleljusen i vår gran ute på gården både dag som natt.

Här inne plockade jag fram lite julpynt idag. De sköna fåtöljerna/länstolarna  (i den på fotot sitter jag varje morgon och löser dagens sudoku) har nu fått de vackra virkade stolsmattorna som min mormors syster Jenny har virkat en gång i tiderna. Den gula kudden gjorde jag själv i skolan. Det gamla skåpet bakom är min pappas gamla fasters troligen från 1800-talet och klockan den hör till gården. Sambons mormor och morfars väggklocka. Tavlan har min pappa målat. Vårt hem består av massor av minnen, vi gillar gamla saker. Jag kan säga var jag köpt mattan, bordet och mässingsljusstaken.... julblomman fick vi av svärmor idag....

Nu ikväll tog vi in julgranen och i morgonkväll kommer jag att klä den. Då kan julen börja!

I lucka nr 22 finns förväntan. Nu närmar sig julen med stormsteg. Och inte bryr den sig ett dyft om att köksstolarna inte är rentorkade eller att farstutrappan ännu inte är julpyntad. Nej julen knackar på ändå. Så sluta stressa! Gläd dig, njut av stunden och låt julen bli fridfull i år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar