måndag 12 april 2021

Förmiddagskaffe i växthuset

 Idag ligger de gråa molnen över oss. På förmiddagen bjöds vi på snöblandat regn. Ännu ligger lite vitt på marken...

Annat var det under gårdagen. Då sken solen och himlen var så där förunderligt blå som den bara kan vara om våren. Solen värmde, men det kändes ändå lite vårkyligt i luften eftersom vinden var så kraftig och så kall... Det gällde att söka sig i lä för vinden - just där solen värmde som mest.

Klädd i tjocka vintermössan, två par tjocka tröjor och med kaffekorgen på armen vandrade jag iväg till växthuset. Där inne var det sommarvarmt!



Med kaffe i termos och lådan med muffins nära till hands, satte vi oss ned inne i växthuset. Så här års är växthuset en enda röra av jordsäckar, vattentunnor, blomkrukor och lite vissna fjolårsblommor. Där står också mina nymålade stolar och mitt lilla trädgårdsbord med vaxduk. Så härmed kan jag meddela att växthus-förmiddagskaffe-säsongen är inledd!  Och oj, så gott kaffe smakade just där och då!



Gårdagen bjöd på den blåa vårhimlen och spretiga, kala björkar med kvistar som vajade i vinden. Ännu blommar mina snödroppar så ljuvligt nere bland fjolårsgräset. Härligt, härligt att få kratta bort lite fjolårsgräs och -löv.


Ute på slätten spatserade de två tranorna. När jag kom närmare trumpetade de några gånger och sedan lyfte dom och flög vidare till en åker längre bort mot skogen.


De fyra svanarna som gick och betade lade inte märka till mig förrän tranorna trumpetande lyfte. Då blev även de misstänksamma, så jag bestämde mig för att vända om och sakta smyga tillbaka igen. Och det måste tilläggas att det var riktigt småkyligt i vinden där ute. 


Gårdagskvällen avslutades med en vacker gyllene himmel. De första tunna molnen började synas på himlen...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar