fredag 9 april 2021

Aprilväder i både dur och moll

 Fredag och ute kyler ostvinden och vi har bjudits på snöblandat regn nästan hela dagen. Det är vått, grått och trist. Ett busväder - som gjort för att hållas inne. Veckan som gått har varit kallare än veckan innan. Nu när vi längtar så förskräckligt efter våren och allt vad som därtill hör... ja, då är det ingen höjdare med vinterkalla nätter och ...ännu mera vitt på marken... .


 Tibasten skulle blomma så vackert - men så var det ju det här med den kalla nederbörden då som gör att knopparna inte vill veckla ut sig. Och ute på slätten är det gråmulet och inte mista färgklick...


Jaja, men annat var det häromdagen när vi åkte ut till villan och det blev soligt och inte minsta vind! Då bestämde jag mig nästan för att stanna livet ut där ute, bara för att det var så skönt ute på verandan! Och kaffet, det smakade extra gott ur min gamla "Lazy summer"-mugg....


 Ännu låg isen där ute och ännu var det rätt mycket snö på sina ställen. Men fåglarna kvittrade och solen värmde.

 Fast. Ibland har man tur och man tänker att man bor på rätta platsen ändå. Här är det snömoln som laddar ur sig längre söderöver - men inte över oss!

De senaste dagarna har jag varit ute på kvällspromenad (en annan samlar ju 10.000 steg, fast inte idag) och jag har bjudits på kvällssol från en klarblå himmel här hemmavid. Bra mycket trevligare aprilväder när det är uppehållsväder, trots att temperaturen inte är den man önskar.

Nu kör vi resten av denna gråmulna fredag och hoppas på vårvarmare framöver! 😎


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar