söndag 11 juni 2023

Jag är mest hemmavid, men ibland är jag ut på vift

 De senaste åren har jag valt att inte engagera mig alltför mycket utanför hemmet. Jag har valt att själv bestämma över min dag. Det är bästa så, tycker jag. Efter att jag blev sjuk orkar jag inte köra på som förr. Sambon däremot han är med överallt. Han hjälper med byggande, målande, skruvande och service av olika slag. Han är med i flera olika föreningar, så han är upptagen mest hela tiden!

Men ibland är jag också ut på lite skoj. Som härom kvällen när vi barndomsvänner träffades över en bit mat och massor av pladder. 

Jag hade inte ätit på hela dagen så jag satsade på stort. Mums, så gott att bli serverad lite annorlunda mat för en gångs skull! Timmarna försvann medans vi hade det avslappnat och trevligt - och så bestämde vi oss för att ses igen senare i sommar...

En annan dag denna vecka följde jag med sambon in till staden, eftersom han skulle uträtta några ärenden. Jag kunde ju vandra runt och ögonshoppa i affärer,  tänkte jag. Men det var inget skoj, så jag strandade på ett av caféerna och avnjöt kaffe och en tårtbit medan jag väntade på att han skulle bli klar med sitt.

Nej, skall jag ut och vandra, då vill jag vandra ute i naturen! Varje kväll är jag ute på kvällsrunda och då plockar jag också oftast blommor med mig hem! 

En kväll i veckan som gick var vi bjudna på soppa och pannkaka med sylt och vispgrädde tillsammans med det yngsta gardet. Efter maten bjöds vi på fridans typ tiktok-dans och lite cha-cha-cha-dans till musik ute på gräsmatta (fast det blev inga foton knäppta). Alla vi äldre satt som publik (det blev ingen långpromenad den kvällen), de yngsta fick hoppa och dansa....

Vissa blommor går jag bara förbi på mina kvällsvandringar, för vem vill plocka åkerbärsblommor (men bären kan jag senare plocka i mig på någon kvällsrunda)!


"Borta bra, men hemma bäst" är ändå parollen för mig! Fast en och annan "träffis" med släkt och vänner är väl aldrig fel det heller!

Nu börjar sommarvärmen äntligen återvända, så nu njuter vi av försommaren det mesta vi kan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar