måndag 12 juni 2023

Familjen Gås

 I lördags åkte vi ut till vårt sommarparadis. Tanken var att lördagen skulle vara den varmaste dagen på hela veckan, för vi har ju haft försommarsvalt väder. Och visst var det varmare, men inte den där härliga sommarvärmen som jag hade önskat, tyvärr. 

Den evinnerliga nordanvinden hade vänt till västlig. Uppe på vår veranda var det tyvärr lite blåsigt - men inte ett endast mygg syntes till!

Vi såg varken paret Svan eller paret And på hela dagen. Men vi såg Familjen Gås! Det är inte ofta gäss häckar här i fjärden och nu var de på väg in i vår lilla vik! Spännande!

Mamman och pappan hade sett oss där vi satt uppe på verandan. De fyra telningarna kollade också in oss, de måste ju också lära sig att upptäcka faror.... Men mamman (för visst är det hon i spetsen) hade tydligen bestämt att vi inte alls var farliga (och det är vi ju inte heller) och hon simmade raskt in i viken.


Hon simmade så fort att jag nästan inte hann knäppa några foton. De små dunbollarna hade inga problem att hänga med...

Hon hade bestämt sig för att de små ungarna skulle få komma upp på landbacken för att vila och då gällde det att hitta ett lätt ställe att ta i land på. Vår vik är ju långgrund och det såg finemang ut. Pappan och mamman kollade läget...

Jodå, nu var det dags att kliva upp bland strandstenarna!

Vår bastu var varm så för oss blev det dags för ett varmt bastubad. Länge avnjöt jag bastuvärmen och satt sedan inne i bastukammaren och torkade håret och fördrev tiden. Men åååå,  jag måste ju kolla till gässen!

Precis när jag kom tillbaka till villaverandan hade också gåsfamiljen vilat klart uppe på landbacken. Nu hoppade dunbollarna i vattnet igen, denna gång efter pappan som simmade ut först....

Så var hela familjen ute på vattnet i den grunda viken igen!

De kom precis nedanför bastutrappan ute vid bryggan.

Nu var Familjen Gås tätt samlade och de var på väg ut på havsfjärden igen! Tack för besöket!

Detta var lördagens mest spännande upplevelse - förutom den sköna bastun förstås!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar